Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
„A Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig gondozzuk az ültetvényeinket. A szőlőben és a pincében a család három generációja dolgozik azért, hogy a szőlőből eredő, gyümölcsös zamatokat minél teljesebb formájukban megőrizzük a borokban. A balatoni nyarat zárjuk palackba.”
A Bujdosó Pincészet összesen 90 hektáron művel szőlőt a Somogyi-dombság területén, a Balaton déli partján. Igazi családi szerelem ez, hiszen már 3 generáció gondoskodik arról, hogy évről évre kiváló minőségű bor készüljön a szőlőből. Szőlőfajtákból változatos az állomány, egyeduralkodó fajta nem alakult ki, jellemzően, kb. 60%-ban fehér fajták teremnek a területen. Az olaszrizling, az Irsai Olivér, a kékfrankos, a sauvignon blanc és a chardonnay szerelmesei biztosan nem fognak csalódni a kínálatban.